CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 20 aprilie 2010

Pasi spre Apocalipsa...




Privind in sus ,la cerul albastru ,mangaiat de razele binefacatoare ale soarelui,am incercat sa ma racordez la dialogul dintre om si natura in momentele in care prietenia lor mult visata a devenit iubire,incoronand omul cu bunatate ,iar tainica natura cu o desavarsita frumusete.
Din pacate ,prietenia invocata mai sus, s-a racit,devenind o umbra care isi mareste arealul si densitatea,acoperind ,in cel mai fericit caz ,in ignoranta, relatia lor fireasca,ca o revarsare a raului peste toate campurile vietii,ca o intunecime de inceput de lume peste care lumina binelui nu poate domni.
La inceputul istoriei Pamantului,cand s-au format oceanele si marile,s-au delimitat si primele arii de uscat-continentele.De atunci ,a inceput lupta neintrerupta dintre apa si uscat ,dintre fortele interne(care ridicau lanturi de munti si vulcani)si fortele externe(apa si aerul in miscare).
In afara de Dumnezeu si de legile ce o proteguiesc, natura nu se lasa stapanita de nimeni si nimic.
Natura are legile ei ,simple ,dar imuabile.
Probabil,legea conservarii materiei a lui Lavoisier care stipuleaza ca "In natura, nimic nu se pierde,nimic nu se castiga,totul se transforma",este una din legile de capatai care explica sorgintea Puterii naturii.
Faptul ca nu respectam natura,facand orice de dragul castigului ,o determina sa reactioneze ,uneori,chiar sub forma unor intemperii care reflecta Forta naturii,faptul ca ea nu poate fi biruita de nimeni.Cutremurile,inundatiile ,seceta,uraganele,eruptiile vulcanice si efectele catastrofale ale tsunami-urilor sunt cateva dintre rezultatele pilduitoare pe care natura o ofera omului ce actioneaza in detrimentul ei.
Dezechilibrele creeate ,cu buna stiinta sau nu,cauzeaza stari de ingrijorare in sanul celor ce inteleg importanta pastrarii armoniei si ,implicit, a echilibrului in natura.
Natura vindeca boli pe care medicina clasica le-a trecut in categoria incurabile,dar ea,desi imbolnavita,semnaleaza pericolul care ne paste ,daca nu contribuim la regenerarea ei.
Cine-si asaza viata pe responsabilitate, este un prieten al naturii.
Cel care ignora semnalele primite de la natura si persista in nelegiuiri ,nu pricepe ca ,prin fiecare act samavolnic al sau,distruge pana si speranta ca regenerarea naturii este inca posibila.
Natura trebuie ocrotita !Faradelegile la care am supus-o ,ne obtureaza puterea de intelegere a situatiei,plasandu-ne in zona pesimismului si a inactiunii in scopul indreptarii,departandu-ne ,prin ignoranta si rea-vointa,de normalitate si apropriindu-ne incet,dar sigur,de infricosatoarea Apocalipsa.
Natura ne ofera tot si ne cere foarte putin:doar sa o respectam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu