CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 22 iulie 2011

Lege şi fărădelege



Legea asigurării locuintelor ,Legea 260/2008,republicată în 2011, obligă primăriile să îi someze pe cei care nu sunt asiguraţi şi apoi să le aplice sancţiuni. “Lucru care este imposibil”, a anunţat primarul Iuliu Ilyes într-o conferinţa de presa susţinută marţi, 19 iulie.
În Municipiul Satu Mare sunt 45000 de locuinte care trebuie asigurate. Dintre acestea aproximativ 3000 sunt asigurate. Conform legii ceilalţi proprietari ar trebui somaţi printr-o scrisoare, trimisă de Primăria Satu Mare cu recomandare de primire. Dacă dupa mai multe atenţionări ei nu îşi fac asigurarea, tot Primariei îi revine sarcina sa le aplice amenzi. Respectarea legii ar însemna cheltuieli imense pentru Consiliul Local.
O sumă semnificativa de bani a fost deja cheltuită pentru asigurarea cladirilor aflate în administrarea  primăriei. Este vorba de aproximativ 700 de locuinte. Apoi ,pentru a trimite câte o scrisoare recomandată fiecărui proprietar neasigurat ar însemna să se platească doar în aceasta lună o suma de cel putin doua miliarde de lei vechi (252.000 RON), în condiţiile în care expedierea unei scrisori recomandate este de 6 lei. Aplicarea de amenzi ar putea atrage apoi dupa sine intentarea a numeroase procese împotriva Primăriei, ceea ce ar însemna alte cheltuieli imense. PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor) este o societate de asigurare în care acţionarii sunt alte societati private.
“Din cauza lipsei de fonduri am sistat anul acesta lucrări importante, iar acum să fim obligaţi să plătim lunar cateva miliarde pentru activitatea administrativa a unor firme private. Ce sistem este acesta? Să mă oblige să plătesc din banii sătmărenilor sume imense pentru aceste firme?” afirmă primarul Ilyes.
După aceste declaraţii,cine nu cunoaşte realizările actualului edil l -ar aprecia, însă neaplicarea legii este un act de indisciplină ce trebuie sancţionat şi nu apreciat!
După ce edilul nostru s-a "coit ",vorba domniei sale ,să explice imposibilitatea aplicării legii asigurării obligatorii a locuinţei,Primăria nedispunând de fonduri pentru acest lucru,am înţeles că ,de fapt,primarul nostru "responsabil" a dat startul la campania electorală.
Pledoaria sa în favoarea utilizării raţionale a banilor publici,mult argumentată în această intervenţie ,din păcate ,nu e o preocupare constantă  a primarului nostru,în special,când este vorba de interesele sale,de pildă,cele cu societatea de salubrizare,SC Florisal SA.
Domnului primar îi pasă de bugetul Primăriei,de aceea nu cheltuie un şfanţ pentru reabilitarea drumurilor şi a trotuarelor din municipiu.În schimb ,Primăria plăteşte concediile personalului important din aparatul instituţiei la preţuri exorbitante ,la hoteluri de 4-5 stele,semnând delegaţiile şi alocaţiile acestora ,fără să se gândească la folosirea raţională a banilor publici,dând dovadă de iresponsabilitate.
Până unde merge ipocrizia,domnului Iuliu Ilyes?!
Ne-am săturat de prezenţa lui în fruntea Primăriei!Până şi conaţionalii săi sunt scârbiţi de modul în care administrează oraşul!Chiar dacă le face pistă de biciclete până în Ungaria,în loc să le repare drumurile,primarul care după ce a sărutat Drapelul de Stat,Tricolorul,pe 26 iunie 2011,a arborat după câteva săptămâni drapelul Ungariei la bărcuţa cu care se plimba pe Someş,Iuliu Ilyes este o mare dezamăgire şi pentru maghiarii sătmăreni.Deşi la majoritatea lucrărilor contractate de Primărie  firmele au fost alese pe sprânceană,din Ungaria,lucrările au lăsat mult de dorit,iar conaţionalii săi nu uită nici acest aspect.
Dacă mai doreşte un mandat,trebuie să dovedească faptul că-l merită ,însă ,din păcate,faţa oraşului nostru  nu îl  recomandă ,ci , dimpotrivă , îl  acuză, constant ,arătând incapacitatea  managerială a primarului  şi nepăsarea sa  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu