CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 29 martie 2011

Paşi spre Apocalipsă



Specialiştii Centrului European de Meteorologie, avertizeaza asupra pericolului de expunere la radiaţii ultra-violete în urmatoarele săptamani, acestea fiind în creştere din cauza subţierii rapide a stratului de ozon.
O porţiune foarte mare cu deficit de ozon s-a format deasupra Polului Nord, oamenii de ştiinţă avertizează că acest fenomen va afecta atât Scandinavia cât si Europa de Est, în jurul perioadei 30-31 martie.
Procesul de diminuare al stratului de ozon din zona arctica a fost detectat de o reţea internaţionala de monitorizare ce cuprinde 30 de staţii montate in regiunile arctice si subarctice, aflate sub coordonarea Institutului de Cercetări Polare si Marine "Alfred Wegener".
Ultimele previziuni ale institutului, bazate pe informaţiile furnizate de Centrul European pentru Prognoze Meteo ,pe termen mediu, indică faptul că stratul subţire de ozon aflat deasupra Polului Nord se deplaseaza către Europa, urmând să afecteze Peninsula Scandinava  si Europa de Est, în zilele de 30 si 31 martie.
Este de menţionat ca,Pământul este înconjurat de un strat de ozon situat la o altitudine foarte mare. Acesta filtreaza aproximativ doua treimi din razele ultraviolete (UV) emise de Soare.
Gaura din stratul de ozon de la Polul Nord a devenit un subiect ,parca scos de la naftalină, iar în zilele următoare va afecta şi România prin creşterea nivelului radiaţiilor solare. De fapt, ea n-a disparut niciodată, ci pur şi simplu a  fost  înlocuită de alte temeri apocaliptico-ecologiste cum ar fi încălzirea globală sau furtunile solare.
Anul acesta, de Earth Hour, ecologiştii au putut să arate cu degetul Fukushima, centrala nucleară pe care japonezii încă mai încearcă să o stăpânească. Efectele accidentului japonez sunt atât de puternice ,încât au reuşit să influenţeze chiar şi alegerile din Germania. După cum bine ştiţi, Partidul Creştin Democrat  a pierdut controlul landului Baden-Württemberg, tocmai ca urmare a propagandei anti-nucleare pe care au făcut-o cei din Partidul Verde. Şi, oricât am sperat noi că vântul va bate spre estul Japoniei, spre americani, norul radioactiv tot a ajuns în România zilele trecute  La fel, vine treaba şi cu gaura asta din stratul de ozon.
Dacă vă mai aduceţi aminte, pe vremea când găurile din stratul de ozon erau isteria numărul unu, se spunea că de vină pentru producerea lor e faptul că folosim frigidere şi deodorante la tub. 
 Cred că ar trebui să fie traşi la răspundere cei care au distrus ozonul…. 
O întrebare care mă macină: De ce e  gaura deasupra Polului Nord? Au făcut-o urşii polari? Dacă freonul este cel care a cauzat gaura … nici nu înţeleg la ce le-a trebuit urşilor frigidere.
De fapt, nu ştiu ce mai e de înţeles din lumea asta energetică în care toată lumea strigă “stop energiei nucleare!”, în care războiul din Libia ridică preţul petrolului şi în care până şi energia solară a început să fie considerată poluatoare din cauza reziduurilor produse de celulele fotovoltaice. 
Incertitudinea domneste pretutindeni.Deşi există Protocolul de la Kyoto,un acord internaţional privind mediul,SUA ,responsabilă pentru 40% din totalul emisiilor gazelor de seră ,nu a ratificat acest protocol nici măcar astăzi.
Cum poti proteja ozonul,daca pui interesul propriu deasupra interesului general ?!
Eu cred ca nimic nu e întamplator si ,din când în când,sub diverse forme,natura ne avertizeaza că ne-am îndepartat de calea normalitaţii,oferindu-ne  lecţii pe care,cu încăpăţânare ,nu vrem să le însuşim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu