CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 13 martie 2011

Japonia de la extaz la agonie



Pana nu demult,cand spuneai Japonia, te gandeai  la Hiroshima, la inalta tehnologie,la  sushi, manga si anime, la ikebana, origami si  sumo,la  pagode si  geishe.
Si cum poti sa o cunosti mai bine decat facand o vizita in Tara soarelui rasare? "Porecla" vine chiar de la traducerea numelui. Nippon-koku, denumirea oficiala a Japoniei, inseamna "tara de origine a soarelui". 
Aflata in estul Asiei, Japonia se intinde pe mai mult de 3000 de insule, patru dintre ele alcatuind 97% din teritoriul tarii. Cele mai multe au un relief muntos, vulcanic. De fapt, cel mai inalt varf din Japonia, muntele Fuji, este un vulcan.
In ce priveste populatia, Japonia este pe locul in 10 in lume, cu aproape 128 de milioane de locuitori. Capitala Tokyo impreuna cu suburbiile ei si zonele ce o inconjoara alcatuiesc cea mai mare zona metropolitana din lume, cu 30 de milioane de locuitori.
Cultura japoneza a evoluat mult in ultimii ani, sub influenta altor culturi din Asia, Europa si America de Nord, dar japonezii inca pastreaza traditii si obiceiuri vechi, mestesuguri neatinse de diversele influente si locuri care vorbesc despre cultura japoneza autentica. Tara soarelui rasare are multe de oferit turistilor, dar sunt cateva lucruri care nu trebuie ratate!
Templele japoneze sunt zilnic pline de turisti. In fiecare oras, se afla cel putin unul, iar centrele culturale mari, precum Kyoto sau Tokyo au chiar si cateva sute de temple. Toji, templu aflat in Kyoto este cunoscut pentru cea mai inalta pagoda din Japonia (57 de metri) si pentru sculpturile budiste expuse in kondo (sala mare). Este unul dintre multele monumente din Kyoto aflate pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul universal. Dar poate cel mai cunoscut templu japonez este Horyuji, din orasul Nara, in curtea caruia se afla constructii de lemn vechi de peste 1300 de ani, cele mai vechi din lume. Fondat de printul Shotoku, cel care a adus budismul in Japonia, templu este si acum adapostul sectei Shokotu-shu.
Castelele Japoniei cu pagode inalte, porti fortificate si gradini de vis trebuie neaparat vizitate. Unul dintre putinele castele care au supravietuit vremii in forma initiala este Hirosaki, construit in 1611, dar poate cel mai vizitat este Palatul Imperial din Kyoto, fosta resedinta a familiei regale. Castelul a ars si a fost mutat de multe ori pana sa ajunga asa cum este astazi. El poate fi vizitat numai de catre cei care fac o cerere si o rezervare.
Cei care ajung in Japonia primavara pot participa la hanami, observarea florilor. Este vorba despre florile de cires, un simbol neoficial al Japoniei. Cand infloresc ciresii, intreaga Japonie sarbatoreste evenimentul prin lungi plimbari in parcuri si in gradinile castelelor, sau pur si simplu stand jos, sub un copac in floare. Turistilor li se recomanda sa se bucure de frumusetea florilor in preajma unor castele sau temple, caci nimic nu se compara cu un cires inflorit langa un templu cu pagode. In orasele mari, Tokyo, Kyoto, Osaka, ciresii infloresc la sfarsitul lui martie si inceputul lui aprilie, iar locul cel mai potrivit pentru hanami este parcul Ueno din Tokyo, care numara peste o mie de ciresi.
De la extazul oferit pana  aici de Tara soarelui rasare ,vineri,11 martie 2011,la ora 7.30,in Tara de vis prezentata mai sus,Apocalipsa si-a facut simtita prezenta,un cutremur devastator ,cu magnitudinea de 8,9 grade  a zguduit coasta de nord-est a Japoniei,seism urmat de un tsunami  de patru metri înălţime ,lovind orasul Onahama ,maturand  totul in cale, a provocat pagube la Kamaishi,imposibil de cuantificat in aceste clipe,
Cutremurul s-a produs la o adândime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio. La puţin timp după cutremur au avut loc două replici de 6,4, la interval de un minut. Acestea au fost urmate la scurt timp de o nouă replică, cu magnitudinea de 6 grade.
"Vor fi replici pe o perioadă destul de mare de timp. Replicile sunt în funcţie de cutremurul principal. O lună, două ,vor fi replici. Ca mărime pot fi destul de mari. E unul dintre cele mai mari cutremure. Exceptând cutremurul de 9,4 din Sumatra, e cel mai mare din ultimii 20 de ani. Japonezii sunt bine pregătiţi, dar la asemenea magnitudine e greu să faci faţă acestor efecte catastrostofale", a declarat Mircea Rădulian, director ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului.
Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa sau care sunt date dispărute în continuare depăşeşte 2.000 de persoane, în timp ce bilanţul oficial este de peste 800 de decese, relatează agenţia Kyodo. Numai în prefectura Fukushima 1.167 de persoane sunt date dispărute, iar peste 600 de cadavre au fost descoperite în prefecturile Miyagi şi Iawate, de pe coasta Pacificului.
Guvernele locale nu au putut contacta zeci de mii de persoane şi cel puţin 20.820 de clădiri au fost distruse complet sau parţial.
Circa 180.000 de persoane au fost evacuate din jurul centralei nucleare Fukushima I, după ce unul dintre reactoarele sale a întâmpinat probleme sâmbătă.
Cutremurul devastator din Japonia si valurile tsunami care au lovit mai multe state nu au fost provocate de apropierea lunii de Pamant, sustine un specialist american, geologul John Bellini.
Luna va fi mai aproape de Pamant abia in data de 19 martie 2011. In plus, atunci va fi si luna plina. Seismologii, insa, nu au gasit dovezi care sa arate ca Luna este vinovata de aceasta tragedie care a lovit Japonia.
Cea mai buna dovada ca Luna nu a provocat acest cutremur de 8,9 grade este aceea ca totul s-a intamplat cu opt zile inainte de data la care satelitul nostru natural va fi cel mai aproape de Pamant. In plus, a trecut aproape o saptamana de cand a fost luna plina, acela fiind un alt moment al posibilei influente asupra Pamantului.
Ar exista, totusi, o mica influenta asupra placilor tectonice. Luna plina si alinierea cu Soarele influenteaza mareele si exercita mai multa presiune asupra placilor tectonice. Nu este posibil, asadar, ca Luna sa fi produs un cutremur atat de mare, mai ales ca, la momentul producerii cutremurului, ea nu era aliniata cu Soarele. 
Atinsa de furia naturii,de forte de nestavilit,Japonia ,Tara soarelui rasare ,devenita peste noapte  un loc unde Apocalipsa si-a aratat fata,arata ,in primul rand ,faptul ca oamenii nu au nicio putere in fata dezlantuirii fortelor oarbe ale naturii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu