CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 6 februarie 2010

LUMEA VISELOR




Cand ma las in bratele lui Morfeu , uneori ,ma desprind de realitate.
Inaintand prin labirintul viselor,printr-un univers tainic,rupt de lume si parca neatins de molima timpului ,intalnesc imagini ce se succed cu o repeziciune uluitoare,acompaniate sau nu de voci,sunt martor sau actor intr-un scenariu a carui talcuire ma constientizeaza ca lumea mea e mult mai larga,iar universul viselor ofera fiintei mele puteri nebanuite ,dar si slabiciunea de a fi arareori aproape de judecata lui Solomon.
E o aventura interesanta sa cobor in abisul viselor,loc in care legile cunoscute par de neaplicat,insa nu pot sa nu caut sa deslusesc cateceva despre aceasta lume misterioasa,cladita pe fundamentul nemarginirii,univers aflat dincolo de starea de veghe.
Am pornit la drum pe o cale studiata de stiintele de granite,verificand in ce masura descoperirile lui Freud ,Jung sau altii sau adeverit in cazul meu.
Nu a fost usor sa inteleg lumea in care am intrat,insa ,pe masura ce inaintam pe aceste fagase necunoscute,intalneam marturii tot mai clare in sensul ca omul este nu doar parte din Univers,ci insusi Universul ,in el cuibarindu-se un “areal”nemarginit,de neinchipuit.
Nu cred ca exista un om care sa nu fi avut macar un vis !
Plimbarea apostoliceasca pe fagasul visului porneste de la o conceptie care are in centrul sau omul inzestrat cu simturi prin care poate lua contact cu lumea invizibila,o lume plina de materii extraeterate numite fluide.
Chiar si –n lumea fizica ,simturile noastre sunt limitate:in lumina, noi nu vedem cele sapte culori din spectrul solar,ochiul nostru vede lumina numai cand numarul vibratiilor este cuprins intre 350.000.000 si 760.000.000.de vibratii pe secunda.
Cum este firesc,inainte de a executa o actiune,ne inchipuim cum o vom realiza.Intai, actiunea va fi o creatie mentala si apoi o vom realiza in lumea fizica;asa ajungem sa intelegem ca gandirea,idea,apartine lumilor divine,imaginea unui lucru apartine unor lumi spirituale,iar constructia fizica apartine lumii fizice.
Drumul spre lumea invizibila porneste de la informatiile centralizate in formatiunea nervoasa numita hipotalamus si continua cu intelegerea corpului uman ca o reunire interconectata a corpului fizic cu cel eteric si cu cel astral.
Corpul eteric absoarbe fluidul cosmic prin sapte centri de absortie si-l elimina prin porii pielii,prin degete si prin ochi,un om putand influienta pe altul.
Corpul astral -cel responsabil cu visele noastre,corespunde invelisurilor fluidice ale planetei noastre,la fel ca si corpul vital intra in componenta aurei, avand aspectul unui oval cu varful in jos, fiind un vehicul al spiritului in spatiu .El este centrul de transformare al impresiilor din lumea exterioara in senzatii ,oferind starea de veghe ,de atentie ,fiind racordat la corpul fizic prin substanta reticulara la nivelul bulbului rahidian.
In timpul somnului ,majoritatea oamenilor trec prin cinci sau sase cicluri successive de somn.In unul din aceste cicluri ,corpul astral se desprinde de cel fizic si de cel eteric pentru a iesi in lumea spiritelor sa se hraneasca cu fluide eterice din Univers .In timpul somnului cu vise ,corpul astral mai pastreaza o anumita legatura cu corpul fizic si corpul eteric printr-un cordon fluidic .Daca acest cordon se rupe ,atunci avem somnul fara vise ,legaturile cu organele de simt fiind intrerupte ,corpul astral nu mai poate raporta just imaginile din vis.
Sunt sigur ca amprenta visului lasa urme adanci ,umbrind sau luminand viata dupa putinta de a descoperi firul salvator al Ariadnei; visul parand tot mai ades " o carte cu sapte peceti ". Visul este un limbaj al sufletului ce ofera o oportunitate de autocunoastere. El este expresia prin care sufletul cauta sa mentina integralitatea fiintei noastra pe calea evolutiei personale, eliberandu-ne in acelasi timp de vechile atitudini care, tinandu-ne prizonieri ai trecutului, nu ne mai sunt de nici un folos. El opereaza cu simboluri.
Visele se produc din instincte fizice,acestea sunt chinuitoare si se produc inainte de miezul noptii ;altele se nasc sub influiente exterioare si le putem conditiona ;iar adevaratele vise se produc in majoritatea cazurilor in orele diminetii.
Visele produse de excitatiile fizice sunt legate de sange si de organele interne ale organismului .Daca inainte de culcare mancam seara alimente greu digerabile, visele vor fi chinuitoare,caci respiratia este ingreunata ,iar nervii se abat de la starea lor normala de repaus.
Pentru a avea vise determinate,in scopul ducerii la bun sfarsit a oricarei dorinte ,trebuie sa avem in vedere urmatoarele reguli :masa de seara se va servi cu cel putin doua ore inainte de culcare,ea necontinand bauturi excitante ca :alcool,cafea,ceai ;inainte de a dormi nu vom face eforturi fizice ,cel ce doreste sa vada un vis determinat sa exerseze ,dupa ce s-a culcat in pat ,exercitii de concentrare a gandirii ,care sa aiba la baza inchipuirea obiectului dorit.
Arta conditionarii viselor duce la clarviziune, putand obtine in starea de monodeism (viziune a autosugestiei) vise de clarviziune nascatoare de premonitii.
Diferenta intre cei ce isi amintesc visul si cei care nu si-l amintesc este legata de perioada din ciclul de somn pe care o traverseaza subiectul cand a fost trezit.
Cei care viseaza nu sunt total inconstienti de stimuli exteriori ,chiar daca asa par.
In general,visele se desfasoara in timp real si nu trec rapid ca un fulger,indiferent din ce clasa fac parte. Visele se pot clasifica astfel:
1 - Vise simbolice
2 - Vise compensatorii
3 - Vise legate de starea de sanatate
4 - Vise legate de gasirea solutiilor unor probleme
5 - Vise telepatice
6 - Vise premonitorii
7 - Vise lucide
8 – Cosmaruri
Inca din cele mai vechi timpuri ,babilonienii,egiptenii si fenicienii s-au ocupat cu talmacirea viselor,incercand a dezlega nodul Gordian ce leaga fiinta deUnivers .
Originea viselor este necunoscuta si, daca nu le retinem, le pierdem, ramanand astfel mai saraci cu o amintire sau cu anumite indicii care ne-ar fi putut ajuta sa ne rezolvam mai bine problemele din viata de zi cu zi.
Visele sunt utile pentru a invata mai multe despre sentimentele , gandurile, comportamentul, motivele, valorile celui care le-a visat.
In ultima vreme tot mai multi afla ca visele ii pot ajuta in rezolvarea problemelor pe care le au.
Personajele din vis sunt adesea proiectii ale dorintelor care salasluiesc in noi si care reprezinta lumea trairilor noastre interioare .. In functie de subiectul visului, calitatile sau defectele pe care noi le atribuim celor care compun sfera relatilor noastre concrete sunt de fapt trasaturi de caracter care ne apartin noua insine.. Anumite personaje care ne populeaza visele nu sunt altceva decat simboluri care exprima realitati deja existente in lumea psihismului nostru. Fiecare personaj din vis devine astfel un simbol al unei stari de spirit, al unei credinte sau tendinte.
Un rol important in intelegerea lumii viselor il are subconstientul.El regizeaza in fiecare noapte o piesa care are scopul de a ne introduce in atmosfera populata de rolurile noastre din viata si de a ne revela propria existenta cu conflictele si problematicile ei;ajutandu-ne sa intelegem aceasta stare modificata de constiinta in care se construiesc povesti in imagini pe baza amintirilor si preocuparilor prezente sau a fanteziilor si imaginilor.
In general, toate persoanele viseaza, desi multi oameni nu isi amintesc dimineata visele. Studiile arata ca persoanele care nu isi amintesc, viseaza la fel de mult ca si cele care isi amintesc. Cel mai mult conteza in intelegerea viselor ceea ce se intampla la trezire. Cand te trezesti incerca sa iti amintesti detaliile . Pe masura ca aptitudinea ta de a a-ti aminti visele se imbunatateste, cauta sa observi pattern-uri. Arareori ,oamenii pot sa aiba constiinta faptului ca viseaza si chiar si asa, acest lucru nu impiedica derularea spontana a visului. Unele cercetari au demonstrat ca este posibil ca intr-o anumita masura sa putem influenta continutul visului. Anumite evenimente sau intamplari traite inainte de culcare isi pun amprenta asupra continutului visului. In decursul timpului s-au elaborat o serie de teorii privind functiile si natura viselor.
Sigmund Freud a fost cel care a creat una dintre primele teorii despre functiile viselor. Dorintele, nevoile sau ideile pe are o persoana le gaseste inacceptabile si care sunt reprimate in inconstient, reprezinta continutul latent al viselor. Toate continuturile reprimate sunt exprimate in mod simbolic prin intermediul viselor, evitandu-se in felul acesta sentimentele de vinovatie sau anxietatea care ar aparea daca dorintele ar aparea in constiinta. In urma mai multor cercetari ulterioare, s-a descoperit ca intr-adevar continutul viselor are un inteles psihologic. Mai toti psihologii sunt de acord ca visele se concentreaza pe niste probleme emotionale si ca, prin analiza lor putem sa intelegem mai multe despre noi in scopul evolutiei noastre personale. Continutul visului poate face posibila emiterea unor predictii despre grijile si interesele visatorului.
Psihanaliza este stiinta de granita ce se ocupa cu interpretarea si analiza viselor. In psihanaliza interpretarea viselor este un instrument care ajuta la descoperirea continuturilor psihice - emotii si aspiratii refulate, tendinte instinctuale blocate etc. - aflate in inconstient, continuturi care se manifesta patologic prin simptome nevrotice.
"Visul este calea regala spre inconstient", afirma Sigmund Freud. Tot Freud este cel care a deschis primul calea spre utilizarea interpretarii/analizei viselor ca mijloc de investigare psihica.
In 1984 ,o teorie avansata de Evans, exprima o alta viziune a psihologilor asupra functiilor visarii .Evans sustinea ca visarea permite creierului sa ordoneze si sa organizeze o multitudine de impresii senzoriale primite in decursul unei zile ,pentru a alege lucrurile care trebuie uitate si pe cele care vor fi rememorate ulterior.
Sper ,din toata inima ,ca aceasta incursiune in “Lumea viselor” sa aduca putina lumina in clarificarea unor situatii aflate sub zodia “Universului invizibil”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu