CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 29 ianuarie 2012

Testamentul unui român


Câţi  dintre noi  mai au lacrimi în ochi când vorbesc de România ,de români?!Parcă ne e ruşine să ne arătăm făţiş sentimentul de ataşament la românism.Fugim să nu fim văzuţi  cu strălucirea ochilor ,încălziţi de flacăra  dragostei de ţară   sau ne retragem în indiferenţă ca şi când iubirea de ţară ar fi o ruşine.
La mitingul USL din capitală ,actorul Emil Hossu ne-a lăsat un testament  inestimabil  ,presimţind că sfârşitul său  lumesc se apropie :”Indiferenţa este esenţa lipsei de umanitate” şi “…  nu poate fi iubit cineva care nu iubeşte pe nimeni.”Două fraze memorabile ,simple,dar atât de adânci,încât  ridică vălul de  pe pancarta “Indiferenţa şi tăcerea te fac complice cu Puterea”,redeşteptând sentimentul responsabilităţii .
Românule, deşteaptă-te! Ridica-ţi privirea din pământ! Nu eşti un vierme, nu te lăsa călcat în picioare!  Aminteşte-ţi că tu ai puterea de a schimba totul în jurul tău. Nu exista forţă mai mare decât cea a voinţei tale. Ridică-te! Atunci când eşti la pământ, nu poti să ripostezi, iar tu trebuie să lupţi, pentru viitorul tău,împotriva obsesiei  maladive pentru putere absolută a  celui care îşi desconsideră şi-şi dispreţuieşte cetăţenii cu o insolenţă  de neimaginat ,care a ajuns preşedinte ,dar se comportă ca o bulibaşă.
Române,aprinde acea torţă din inima ta încă o dată şi luptă împreună cu semenii tăi pentru a-ţi căpăta înapoi ţara, onoarea, demnitatea. Nu-ţi întoarce spatele, nu închide ochii, aceasta este ţara ta, şi ştii că încă mai simţi acea "strânsoare" în piept şi lacrima din colţul ochilor atunci când auzi "Deşteaptă-te, române!”
Traian Băsescu și camarila sa au avut convingerea  că în ţara asta oricât i-ar călca în picioare pe oameni, oricât le-ai încălca drepturile, oricât i-ar duce la limita subzistenței, nimeni nu se  va revolta niciodată.  Nu e adevărat!Românii ,precum  regretatul Emil Hossu,ne-au arătat că  România are o șansă de a-şi apăra democrația  şi de a-şi construi un viitor mai bun ,numai dacă  ieşim de sub cochilia  indiferenţei !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu