CREZUL MEU

"EXISTĂ UN LUCRU MAI RĂU DECÂT OAMENII RĂI !
ESTE IGNORANŢA OAMENILOR BUNI !"

CĂI CĂTRE LUMINĂ

BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA MEA !
Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 15 septembrie 2009

CREZUL AUTORULUI

Calea spre lumina vietii este un ideal greu de atins.
Umbrita de vremi,prafuita de ura,pierduta in robia pacatului de a te lasa parasit de nadejde ; fagasul catre caldura soarelui , iese din penumbra cand omul isi scutura vesmantul de colbul egoismului si isi gaseste aripile cu care visul il poate inalta spre vazduhul Binelui.
Crezul in puterea intelepciunii de a alege bunatatea in detrimental rautatii , de a te infrati adevarului si de a te bucura de comorile ascunse in mintea si inima ta ; vor insufleti speranta –nascatoare de idealuri nemacinate de cariile lui Cronos.
Cele douasprezece trepte spre Colosul finite , nu sunt usor de urcat . Ratacirile-gandurile dezbracate de vesmantul adevarului , faptele necugetate , dar mai ales necredinta iti vor turna plumb in picioare .De aceea se cuvine sa asezi sub brazda mintii si in cuibul inimii seminte alese din desaga vesniciei:BINELE,ADEVARUL SI CREDINTA.
Imbraca-te in Credinta si-n Iubire si urcusul spre slava nu te va obosi !
Cunoaste-te pe tine insuti si elibereaza-te din catusele neputintei ce ti-a inrobit visul!
Fii convins ca ochii mintii si glasul inimii te vor ajuta sa recunosti adevaratele comori . Ele exista in fiecare din noi . Important e sa crezi si ele ti se vor arata ca niste nestemate de care nu te vei lipsi niciodata !
Sa nu uiti ca marile comori se afla in locurile cele mai vitrege! Nu degeaba nenorocirile pot deschide ochii ce nu au vazut lumina adevarata. Atunci vei intelege “paradoxul “-ca daruind vei dobandi.
Asa cum un crestin are un indreptar in Decalog , omul prin traire crestina se induhovniceste , de indata ce legile firii prin care este legat de lume se infasoara pe ghemul poruncilor dumnezeiesti .
Forta GANDULUI curat, legat de limpezimea COMUNICARII , se revarsa intr-un
VIS ale carei granite starnesc DORINTA si cimenteaza INCREDEREA .CONSTIENTUL si SUBCONSTIENTUL se alatura torentului ideatic, cladind OBIECTIVE pe care CONCENTRANDU-TE , daca sunt IMAGINATE si VIZUALIZATE cu PERSEVERENTA vor forma o ATITUDINE MENTALA POZITIVA care te va RELAXA cand vei ajunge sa sorbesti din pocalul implinirii. Acestea sunt cele douasprezece trepte pe care trebuie sa le urci pentru ca visul sa devina realitate ; Urcusul acesta te va conduce fara gres la liman , facand din SLUJIREA BINELUI un exercitiu la fel ca respiratia, “inspirand” BINELE si “expirand” restul.

Un comentariu:

  1. Bună Ziua !
    Domnului Ioan !
    ~
    Desigur că dvs. sunteţi un "performant" al dactilografierii ... primele două articole, fiind redactate în 13 minute !!!
    Glumesc, desigur ! Probabil le-aţi preluat de pe celălalt Blog al dvs. !
    Acolo ... pe celălalt, aveţi dezvoltate mult mai pe larg ... principiile DUMNEAVOASTRĂ existenţialiste !
    Nu vă fie "teamă": ne cam asemănăm ! DoarATAT: eu trebuie să-mi dau seama, citindu-vă ... dacă aceste "Principii" ... vi le-aţi "deşteptat" SINGUR (aşa ... ca mine !), ori, ÎN MARE PARTE ... sunt de "împrumut, dar ... ASUMATE !" (aşa ... ca la mine !).
    ~
    Fără supărare, pentru astăzi ... mă opresc aici, dar ... voi reveni pentru a continua !
    Vă recomand să VĂ MODERAŢI comentariile ... la modul "personal" ! Este o "necesitate" de a evita ... eventuali intruşi (vă spun din proprie experienţă), dar, moderând comentariile ... veţi fi la curent cu cele SCRISE pentru postări ... mai "vechi" ... precum acestea 3 !!!
    Cu stimă !
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere